Afbeelding
Foto: rgb stock

Werkgevers Glastuinbouw doen eindbod voor een nieuwe Cao

Algemeen

Glastuinbouw Nederland, Plantum en LTO Nederland hebben aan CNV Vakmensen en FNV een eindbod gedaan voor een nieuwe cao Glastuinbouw.

In het eindbod stijgen de salarissen in 2021 en 2022 met 2%. De cao heeft een looptijd van 1 januari 2020 tot 1 juli 2022. In het eindbod is een uitzondering opgenomen voor bedrijven die zwaar getroffen zijn door de COVID19 crisis. Deze bedrijven kunnen onder voorwaarden de loonsverhogingen later invoeren.
Werkgevers realiseren zich dat de laatste cao-verhoging in juli 2019 plaatsvond, maar daar staat de huidige zeer onzekere economische situatie tegenover. Ilse Lensink, woordvoerder namens de werkgevers, zegt daarover: “Door de tweede coronagolf is het perspectief op een goed jaar in 2021 bij veel bedrijven verloren. Daarom hebben we ervoor gekozen de loonsverhogingen in 2021 te spreiden, maar wel met een eerste verhoging op 1 januari.” Deze verhoging op 1 januari 2021 is 1,5%, op 1 oktober stijgen dan de salarissen met 0,5% en op 1 april 2022 stijgen de salarissen met 2%.

Werkgevers willen benadrukken dat in zo’n onzekere periode, waarin bedrijven er slecht voor staan en geen duidelijkheid hebben over verbetering, er toch een eindbod wordt gedaan met perspectief voor de vele werknemers die zich in afgelopen tijd hard voor de bedrijven hebben ingezet.

Lees het hele bericht op Glastuinbouw Nederland.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant