Afbeelding
Foto: adomex

NEW by Adomex: preserved foliage and mosses

Algemeen

Vanaf begin oktober brengt Adomex een geheel nieuw assortiment op de markt: ‘NEW by Adomex: preserved foliage and mosses’. Sinds die tijd introduceert Adomex elke week een nieuw soort. Afgelopen weken zijn al de volgende soorten verschenen: Eik fijn, Platmos, Treevaren en Eucalyptus. De komende weken volgen er meer, tot een volledig gepreserveerd assortiment.

Preserved foliage and mosses

Ook bij Adomex ging in de coronatijd alles ‘on hold’. Maar creatief en innovatief als het bedrijf is, heeft ze deze tijd gebruikt om een nieuw assortiment te ontwikkelen.
“In het kader van ‘Pak je kansen en ga door!’ hebben wij binnen Adomex diverse werkgroepen samengesteld met de vragen ‘hoe om te gaan met deze crisis en welke nieuwe kansen zijn ervoor ons?”, aldus Mark van der Ban, Commercieel Directeur bij Adomex. “Ik was er namelijk van overtuigd dat gepreserveerd snijgroen ofwel gestabiliseerd groen, in diverse kleuren perfect past bij de huidige trend van droogbloemen. Wij zijn in die tijd heel veel soorten gaan testen en doorontwikkelen en uiteindelijk is dit prachtige nieuwe assortiment eruit naar voren gekomen: ‘Preserved foliage and mosses, NEW by Adomex’”, licht Van der Ban verder toe.

Waarom dit gepreserveerde assortiment?

Voor Adomex is dit een kans, want dit gepreserveerde groen is eeuwig houdbaar, dus heel erg duurzaam, het blijft lang staan. Het blad is behandeld waardoor het permanent flexibel blijft en zijn kleur behoudt. Dit assortiment ligt momenteel helemaal in lijn met de laatste trends: de mens wil de natuur behouden, dus de consument gaat drogen, persen, vasthouden etc. Daarom is dit bijzondere groen ook prachtig toe te passen in combinatie met droogbloemen, maar ook met verse bloemen.

Afgelopen weken heeft Adomex de volgende soorten geïntroduceerd: Eik fijn, Platmos, Treevaren en Eucalyptus. Ook Platmos is er bijvoorbeeld in veel verschillende kleuren. Mooie bijkomstigheid is dat dit mos ook geschikt is om bijvoorbeeld te verwerken in wanden of schilderijen. Mossen verwerken in wanden heeft tevens nog een positieve akoestische werking.

Elke week heeft Adomex wel een nieuw groensoort toe te voegen aan het volledig nieuwe gepreserveerde assortiment. De komende weken volgen nog de volgende soorten: Salal (geheel nieuw), IJslandsmos, Ledervaren, Tillandsia grof en als laatste aan het einde van het jaar, Koraal.

In het speciale magazine “NEW by Adomex: preserved foliage and mosses” staat het volledige assortiment vermeld. Deze is ook online te zien.

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant