Marco van der Goes, van Houwenplant met achter zich de veelkleurige anthuriums.
Marco van der Goes, van Houwenplant met achter zich de veelkleurige anthuriums. Foto:

HouwenPlant succesvol met Success Red

Algemeen Growers pride

HouwenPlant is al jarenlang succesvol met de bekende potanthurium Success Red. Een prachtige rode veelbloemige kamerplant, luchtzuiverend en met een bovengemiddeld lang uitbloeileven. Success Red wordt geteeld in 6cm, 7cm, 9cm, 12cm en 14cm. In volume wereldwijd het grootste ras.

“Vaak wordt tegen ons gezegd dat wij zulke mooie producten maken, maar dat we vergeten dit te vertellen” zegt Marco van der Goes, mede-eigenaar en verantwoordelijk voor verkoop & marketing binnen HouwenPlant. “Dan vallen we maar direct met de deur in huis door te vertellen dat we letterlijk aan de vooravond staan om flink uit te breiden in 6cm potanthurium, de allerkleinste in ons assortiment. De houdbaarheid is uitstekend en dat geldt ook voor de sierwaarde.”

Juiste verhoudingen

“Bij het telen van zo’n kleine potmaat ligt de grootste uitdaging voor de veredelaar in het ontwikkelen van de juiste verhoudingen van de plant ten opzichte van de potmaat. Daarin zijn ze bij Dümmen Orange zeker geslaagd ten aanzien van Success Red: veel bloemen die opvallend groot zijn. Het ras noemen wij binnen HouwenPlant ook wel Diamond Red voor de zwaarste sortering. Met de 6cm kunnen wij schitterende bloeimixen maken met o.a. Phalaenopsis en Bromelia. Daar hebben we het merk Tropical Treasures voor ontwikkelt. De kleinste Anthurium draagt bij aan onze product- en marktsegmentatie zodat voor ieder prijspunt een potanthurium in het schap voorhanden is.”

Europees alleenrecht

Dümmen Orange heeft het ras Success Red in 2011 met HouwenPlant geïntroduceerd. Thans is dit wereldwijd het grootste ras. HouwenPlant heeft het Europese alleenrecht om dit te telen en verhandelen. Wekelijks gaat 60% van de productie naar de vakhandel, bloemist en tuincentra en 40% is actiematig voor de retail. De contractteelt neemt daarin een vlucht. “Dat grote geplande retailacties kunnen worden gedraaid is mede te danken aan de grote flexibiliteit van Dümmen Orange. Het leveren van het benodigde uitgangsmateriaal voor grote retailacties is nooit een probleem, terwijl dit niet zonder risico is. Dit is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. “Om elke klantengroep steeds een uniek product te bieden, werken we in ploegen met elk hun verantwoording voor een categorie potanthurium. Secure medewerkers vind je bij ons in de ‘Diamond’ daghandelploeg. De ploeg klokpartijen zit er tussenin en snelle werkers voelen zich thuis in de ploeg actiematige retailvolumes. In totaal drie categorieën met daar bovenop nog een hand picked categorie. Dit verdiept de betrokkenheid van onze medewerkers bij de verschillende afzetmarkten en geeft rust in het bedrijf.”

Waardelijnen

Voor nog meer onderscheid in de markt zet HouwenPlant toegevoegde waarden in. “De insteek is seizoensgebonden of thematisch met een driemaandelijkse vernieuwing. Voor de kerst is net alle keramiek uit China gearriveerd. Hartje zomer is over deze collectie beslist. We willen vernieuwend zijn met onze potanthuriums, met steeds een andere uitstraling om verschillende consumentengroepen te bereiken. Recent hebben we de Anthurium Make Upz® collectie toegevoegd waar Success Red ook in gedecoreerd wordt.

De succesvolle Sucess Red.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant