Afbeelding
Foto: noordboek

Eetbare bomen en struiken

Algemeen

In het (voedsel)bos, de tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken waarvan je de vruchten kunt plukken en eten. Ook de knoppen, bloemen, bladeren en zelfs het boomsap kunnen vaak gebruikt worden.

Otmar Diez, gerenommeerd schrijver van tientallen boeken over natuurlijk tuinieren en wildplukken, brengt hier ruim 80 soorten in kaart. Gericht op het determineren, verzamelen en bereiden.

Determineren

Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom- en struiksoorten betrouwbaar te identificeren. Wat mag je verzamelen, en waar? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom je bij die zoetste vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen? Talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

Eetbare bomen en struiken verschijnt in de nieuwe Natuurgidsenreeks van Noordboek. Verwacht worden in 2021: Akkerflora (maart) en Knoppen en twijgen van bomen (februari).

Otmar Diez
Eetbare bomen en struiken. Natuurgids.
Verschijnt 5 november bij Noordboek.
ISBN 978 90 5615 605 3
Paperback, 200 pagina’s.
Verkoopprijs € 19,90.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant