Afbeelding
Foto: plantarium

Plantariumgebouw tijdelijk filmstudio

Algemeen

DigiFair biedt met haar virtuele beursbeleving een welkom alternatief, nu vanwege de coronapandemie fysieke beurzen tijdelijk niet mogelijk zijn. Het Plantariumgebouw levert het decor voor DigiFair opnames die volledig coronaproof worden gedaan. Eind oktober zijn de eerste drie opnamedagen geweest voor de GRS DigiFair. De primeur is op 18 november tijdens een live uitzending vanuit de studio in het Plantariumgebouw.

GRS DigiFair

Voor de GRS DigiFair zijn een tweetal straatjes met aan weerszijden vier stands opgebouwd waar 48 standhouders steeds in groepjes van acht hun producten voor de camera tonen en aanprijzen. De op- en afbouw is volledig coronaproof. In nog geen vier uur tijd kunnen acht standhouders tegelijkertijd in de grote hal los van elkaar opbouwen, met 360 graden video gefilmd worden en afbouwen. Met elk dagdeel acht stands, zijn in drie dagen tijd alle stands opgenomen. De zes straatjes worden gemonteerd aan een centraal plein en er ontstaat een beursvloer waar de bezoeker een virtuele rondgang kan maken.

Inkoop

De bezoekers van de GRS DigiFair zijn inkopers van tuincentra die zijn aangesloten bij GRS Retail en GroenRijk. Zij worden op deze manier eenvoudig in staat gesteld kennis te nemen van het nieuwste aanbod. Bestellingen kunnen direct worden geplaatst. Waar bij de fysieke beurs slechts twee dagen zijn om in te kopen, blijft de GRS DigiFair drie weken beschikbaar en kan de inkoper op zijn of haar voorkeurstijdstip(pen) van 18 november tot 9 december inkopen doen.
Lex van Ewijk, directeur van GRS-Inkoop reageert enthousiast en meent dat deze virtuele beleving het dichtst bij de fysieke beursbeleving komt, en het zo mogelijk blijft om inkopen te doen.

Het Plantariumgebouw zal vaker het decor leveren voor DigiFair opnames die gedurende de pandemieperiode een welkom alternatief vormen voor fysieke beurzen.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant