Afbeelding
Foto: VIDIPHOTO; VidiPhoto

Kalanchoëkwekers verrassen Voedselbanken

Algemeen

Een fleurige verrassing voor de Westlandse Voedselbank: honderden Kalanchoës. Kwekerij KP Holland uit Maasland wil daarmee cliënten en vrijwilligers een beetje fleur en kleur geven tijdens de komende donkere dagen.

Ook de Voedselbank Bommelerwaard, Lansingerland en Aalsmeer zijn donderdag verrast met Kalanchoës namens kwekerij GP Powerplant uit Gameren, Lankhaar uit Bleiswijk en veredelaar Dümmen Orange uit Kudelstaart.

Betrokkenheid

De kwekers zijn aangesloten bij het collectief Always Kalanchoë. Paul Ras, woordvoerder namens het kwekerscollectief: “Tijdens een online meeting is het idee ontstaan. Met onze actie willen de kwekers van Always Kalanchoë hun maatschappelijke betrokkenheid tonen in hun directe omgeving. Bovendien willen we een voorbeeld geven aan anderen. Een klein persoonlijk gebaar, bijvoorbeeld het geven van een kleurrijke Kalanchoë, brengt hopelijk een lichtpuntje in deze voor veel mensen moeilijke tijden.” TV-tuinman Ivo Putman van het programma De Grote Tuinverbouwing was met een cameraploeg in Naaldwijk aanwezig. Een verslag van de sympathieke actie is te zien in de uitzending van 14 november om 17.00 uur op SBS6.

Oproep

Via de social mediakanalen van Always Kalanchoë worden eveneens mensen opgeroepen om in de voortdurende coronatijd naar elkaar om te zien. Het krijgen van een fleurig cadeau heeft veel betekend voor mensen eerder dit jaar aan het begin van de pandemie. Paul Ras: “Natuurlijk bevelen wij Kalanchoë als ideaal cadeau aan. Deze kleurrijke vetplant bloeit maandenlang en vraagt minimale verzorging. Maar wat je ook geeft, doe er wel een handgeschreven, persoonlijk kaartje bij.”

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant