Afbeelding
Foto: Fotografie Wilfried Overwater

Vrouwentong: woonplant van de maand november 2020

Algemeen

Statige rust. Grijsgroen met strepen, vlekken en mooie randen. Dikke bladeren die kaarsrecht naar boven groeien en als het ware een scherm vormen tussen jou en de buitenwereld. Vrouwentong is het soort plant dat de prikkels van een veel te drukke wereld dempt. Niet alleen met een onverstoorbare uitstraling, maar ook omdat je er amper omkijken naar hebt. Toch weer een zorgje minder.

De symboliek van vrouwentong (ook bekend als Sansevieria trifasciata) is schoonheid en dat slaat niet alleen op de mooie bladeren, maar ook op schoon als in ‘reinigen’. Volgens de NASA Clean Air Study is vrouwentong een plant met luchtzuiverende eigenschappen, die ook uitstekend werk verricht in de slaapkamer. Op die manier zorgt ie een beetje voor je en is vrouwentong de ideale plant om mee tot rust te komen. Scherm uit, kaarsjes aan, de sterke groene bladeren houden de boze buitenwereld even op afstand.

Woonplant van de maand

De ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Voor meer informatie zie: www.mooiwatplantendoen.nl


Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant