Logo bloemenkrant.nl
Foto: amaryllisinfo.eu

“Assortimentskennis vergroot de verkoopkansen van Amaryllis”

Gelijk met de start van het verkoopseizoen van snijamaryllis gaat ook de promotiecampagne ‘Hello it’s me: Amaryllis’ van start.

Dit seizoen is er veel aandacht voor het beschikbare assortiment en de toepassingsmogelijkheden van Amaryllis voor de bloemist. Amaryllis is vanaf oktober tot en met maart goed verkrijgbaar in een grote variatie kleuren, vormen en maten.

De promotiecampagne ‘Hello it’s me: Amaryllis’ is in 2019 voor het eerst geïntroduceerd, waarbij de focus ligt op assortiment én toepassing. Alhoewel de traditionele soorten en kleuren hoogtij vieren in de winter, is de vraag naar Amaryllis in de perioden ervoor en erna toegenomen. Met name de bekendheid van het gevarieerde assortiment speelt een belangrijke rol bij deze toename.
“We hebben een assortimentsposter ontwikkeld, met variëteiten die perfect passen bij het moment van de verschillende seizoenen”, vertelt Mirjam van Etten, voorzitter van de promotiecommissie Amaryllis. “Zo zien bloemisten in één oogopslag wat hun mogelijkheden zijn voor de herfst, winter en vroege voorjaar. Op de website www.amaryllisinfo.eu staat een nog grotere greep uit het assortiment.”

De assortimentsposter wordt verspreid via verschillende groothandels en Duitse bloemistenvakbladen en is te downloaden via de website. Toepassingsmogelijkheden In uitgaven van vooraanstaande bloemistenvakbladen BLOOMs Praxis (Duitsland) en De Pook (Nederland) verschijnen de komende maanden inspiratiepagina’s, waarbij de verkoopkansen van Amaryllis worden vertaald naar boeketten en arrangementen. Ook via social media en de website van amaryllisinfo.eu wordt inspiratie gedeeld.

In samenwerking met FleuraMetz en Bloemenbureau Holland worden in november en december activatieprogramma’s in Nederland en Duitsland opgezet om bloemisten én consumenten aan te zetten tot het kopen van Amaryllis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden