Logo bloemenkrant.nl
Foto: floriade

Onthulling naam en bijzonder gevelontwerp woontoren Floriade-terrein

Floriade Expo 2022, gemeente Almere en de ontwikkelcombinatie Amvest – Dura Vermeer, onthulden deze week de naam en het ontwerp van de woontoren bij Floriade.

De woontoren krijgt de naam ‘Flores’ en een bijzonder gevelkunstwerk waarbij het beplantingsplan voor de Floriade Expo 2022 artistiek is vertaald. Het kunstwerk is ontworpen door MVRDV, Arttenders en kunstenares Alex Verhaest. De eyecatcher vervult tijdens Floriade Expo 2022 diverse commerciële functies om daarna op duurzame wijze omgebouwd te worden tot een woontoren met 80 appartementen.  

Woontoren Flores met bijzonder gevelkunstwerk beeldbepalend voor Floriade Expo 2022 en de toekomstige stadswijk Hortus
De toren, naar het ontwerp van Klunder Architecten, weerspiegelt de bomen-, planten- en bloemencollectie van de wereldtuinbouwtentoonstelling die tussen april en oktober 2022 in Almere wordt gehouden. In de compositie zijn 1.800 planten en bomen verwerkt, waarbij het beplantingsplan van het arboretum de basis vormt voor deze ‘verticale samenvatting’. Daarbij geldt: hoe kleiner het beeld van de plant, hoe verder weg deze in het arboretum te vinden is.

Meer informatie over het gevelkunstwerk is te vinden op de interactieve website www.sympoiesis.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden