Logo bloemenkrant.nl
Foto:
Growers pride

Teeltbedrijf Montis en duurzaamheid zijn één

Voor het toonaangevende teeltbedrijf Montis uit Moerkapelle houdt de groei van het bedrijf gelijke tred met duurzaamheid. Want was Montis al eerder MPS-GAP en MPS-ProductProof gecertificeerd, met MPS-SQ zijn ook de werkomstandigheden goed geregeld.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Ondernemer Niels van den Berg (Montis) zegt er trots op te zijn duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben staan. “Inmiddels is dit de toekomst, maar als toonaangevend teeltbedrijf van Helleborus en andere seizoenproducten in het hogere segment zijn wij altijd al actief bezig met duurzaamheid.

Certificering

Alleen worden er steeds weer nieuwe stappen gezet. Daarmee richten we ons zowel op de certificering van onze producten, als op de certificering rond personeel en productverpakkingen. Dit maakt dat je inmiddels wel kunt zeggen Montis en duurzaamheid zijn één.”

Steeds minder plastic

“Duurzaamheid is een prachtig toekomstgericht item met steeds weer nieuwe uitdagingen. Met MPS-SQ, wat staat voor Social Qualified, zijn de werkomstandigheden van onze medewerkers goed geregeld. Vooral nu in coronatijd houden we de hygiëne en anderhalve meter samenleving extra goed in de gaten. De chemie en plantbehandeling daarentegen hadden we al eerder aangepakt. Dit heeft geresulteerd in MPS-ProductProof en MPS-GAP certificering. De afgelopen periode hebben we ons vastgebeten in verpakkingen en ook hierin een grote stap gemaakt. We zijn steeds minder plastic gaan gebruiken. Het plastic dat we nog gebruiken is afbreekbaar consumentenplastic en recyclebare potten zonder carbon. Daarnaast zijn onze papieren trays en Craft hoezen en wikkels in trek bij onze afnemers.”

Totaalleverancier

Montis is al ruim 35 jaar een florerend familiebedrijf en een van de grotere teeltbedrijven die zich toelegt op seizoenproducten, waaronder Helleborus Christmas Carol niger dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de hoofdproducten.

“Buiten de bestaande twee locaties zijn we vorig jaar met een derde productie locatie in Moerkapelle gestart. Hiermee kan de groeiende vraag uit de markt worden opgevangen en kunnen we ons eveneens nog verder professionaliseren.
Omdat we hierdoor makkelijker kunnen selecteren maakt dit het mogelijk nog beter tegemoet te komen aan de vraag naar verschillende potmaten. We leveren in de potmaten 6cm, 9cm, 12cm, 15cm, 17cm en 19cm. Als totaalleverancier in het hogere segment kunnen we de hele breedte beleveren van A tot Z. Ofwel leveren conform het One-Stop-Shop model.”

Bloeiend winterhard

Van den Berg ervaart Helleborus overigens als een mooi bloeiend winterhard product. “Het is een duurzame koude teelt, waarbij wel de nodige vakkennis komt kijken. Veel aandacht gaat bij ons uit naar het produceren van mooie uniforme planten in het hogere segment. Ook op stuurbaarheid zijn forse slagen gemaakt en daarnaast krijgt het product veel aandacht op het gebied van kwaliteit en houdbaarheid. Dit maakt Helleborus Christmas Carol en andere winterproducten tot echte specials voor de winterperiode.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden