Logo bloemenkrant.nl
Foto: lagunaplants

Nieuwe presentatie voor Medinilla-specialist Laguna

Met de introductie van een nieuwe huisstijl en website zet Laguna een forse stap vooruit in de presentatie van het bedrijf.

De kwekerij in Wateringen is vooral bekend als specialist in de Medinilla Magnifica. Het familiebedrijf is in handen van de broers Michel, Frank en Ron de Bakker en zwager Chris Kester. ‘We waren toe aan nieuwe, frisse uitstraling’, zegt Dexter van Zwet, de verkoper van Laguna over de vernieuwing in communicatie. ‘Vanaf 2003 kweken we diverse bijzonder planten waarvan de Medinilla onze belangrijkste specialiteit is. De laatste jaren hebben we een gezonde groei doorgemaakt. Daardoor krijgen we grotere klanten, van premium tuincentra tot retailketens. Met de nieuwe huisstijl die is doorvertaald op de verpakkingen komt het unieke van de Medinilla nog beter tot zijn uitdrukking.

Uniek is de Medinilla zeker. De kamerplant, afkomstig uit het zuiden van Azië en de Filippijnen, wordt weinig geteeld en valt op door de bloeiwijze. De pastelroze, ceriseroze en zuurstokroze bloemtrossen gaan hangen. Door intensieve veredeling kan de plant in de huiskamers wel drie maanden bloeien. Laguna teelt de Medinilla in drie variëteiten: de Magnifica en de in eigen huis veredelde Lambada en Flamenco. Via verkooporganisatie The Green Brand Factory vinden die hun weg naar afnemers in geheel Europa. Opvallend is de natuurlijke duurzaamheid van de plant. Bij gebrek aan natuurlijke vijanden kan de bescherming tot een minimum beperkt blijven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden