Afbeelding
Foto: panamseed

AAS Breeders Cup voor PanAmerican Seed veredelaar Ping

Algemeen

Vrijdag 18 september 2020 ontving PanAmerican Seed veredelaar Dr. Jianping (Ping) Ren de AAS Breeder Cup. Het is de erkenning voor haar werk en de wijze waarop zij de industrie heeft beïnvloed door nieuwe rassen te veredelen, zoals Echinacea Cheyenne Spirit, Petunia Tidal Wave® Red Velour en Wave® Carmine Velour.

AAS Breeders Cup

De erkenning valt precies op het moment van de 25ste verjaardag van Wave-petunia’s is. De timing van deze onderscheiding is dan ook extra bijzonder.
Ping: “Het is een grote eer om deze AAS Breeder Cup te mogen ontvangen. Ik spreek mijn dank uit aan het personeel van All-America Selections, de Raad van Bestuur, alle AAS-juryleden, PanAmerican en Ball en degene die mij heeft genomineerd. Dit is een ongelooflijke en gedenkwaardige prijsuitreiking!”

Ping Ren behaalde haar Ph.D. van de afdeling plantenveredeling aan de Cornell University, waar ze twee jaar aan de groenteveredeling werkte voordat zij bij de bloemenindustrie kwam. Ping kwam in 2001 bij PanAmerican Seed als veredelaar van bloemenplanten. Zij heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt aan Petunia, Calibrachoa, Gaillardia en Echinacea. Er is een lange lijst van ongeveer 150 vegetatieve en uit zaad vermeerderde variëteiten die afkomstig zijn van de veredeling van Ping, waarvan er een aantal in de prijzen viel.

De zes variëteiten die AAS-awards hebben gewonnen zijn:
-de eerste F1 Gaillardia Mesa Yellow (2010)
-Echinacea PowWow Wild Berry (2011)
-’Cheyenne Spirit ‘(2013)
-Petunia Tidal Wave Red Velour (2015)
-Wave Carmine Velour (2018)
-Sombrero Baja Burgundy (2019)

Veel van deze rassen hebben ook meerdere andere brancheprijzen gewonnen.

PanAmerican president Anne Leventry: “We hebben het geluk Ping Ren als veredelaar bij PanAmerican Seed te hebben. Ze heeft niet alleen zoveel geweldige producten gekweekt, zij inspireerde en motiveerde ook de mensen om haar heen met haar harde werk, drive en creativiteit. Ze legt de lat voor de bloemenveredeling inderdaad erg hoog!”





Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant