Primeur beeldveilen vestiging Eelde.
Primeur beeldveilen vestiging Eelde. Foto: rfh

Start beeldveilen haperend en hoopvol

Algemeen

Daar was het langverwachte moment, de primeur van het beeldveilen in Eelde. Maandagochtend 21 september zat de tribune vol. De eerste indruk was niet slecht. Afgezien van enkele aanloopproblemen, met name in de logistiek, waarbij scanners en database niet optimaal communiceerden en verdelers voor problemen plaatsten, lijkt de vuurdoop verwachtingsvol.

Goede foto’s blijven echter cruciaal voor de handel. Dat zal permanent de allergrootste aandacht moeten hebben. De karfoto’s blijken geschikt om de verhoudingen van het aanbod goed te kunnen inschatten; uitgekeken wordt naar de nieuwe led-beamers.
Het aanvullend inkopen via de laptop is beslist een extra kans die in het nieuwe systeem is ingebakken. Tel hierbij op dat de samenwerking met RFH sterk verbeterd lijkt en het voorlopig oordeel luidt, dat de start van het beeldveilen de koudwatervrees heeft verdrongen.

Hoe het de komende weken zal zijn, is af te wachten. Blijft de tribune bezet? Ontstaan er tribune- en KOA-dagen? De balans zal de komende tijd worden opgemaakt.

Vanzelfsprekend is het fysiek veilen een blijvend gemis, maar het besef en de onherroepelijkheid dat na de wereld nu ook de sierteelt digitaliseert, wint aan acceptatie.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant