Afbeelding
Foto: panam seeds

Wave viert 25 jaar kleur

Algemeen

Met een bloeiend nieuw decennium viert Wave haar 25-jarig bestaan als merk. Een kwart eeuw waarin Wave kleur brengt in buitenruimtes.

De spreidende Wave-petunia vond in 1995 z’n oorsprong in de vondst van een veredelaar van een Japanse bierbrouwerij. Hij zag een soort wilde petunia in het veld groeien. “Wave stond in 1995 voor een revolutie in de tuinbranche. De plant was uniek met z’n spreidende groeiwijze, lange bloeitijd, uitzonderlijke weerbestendigheid en niet te vergeten de briljante kleur”, zegt Diane Blazek, directeur van het Amerikaanse National Garden Bureau. “Wave bood consumenten de kans hun buitenomgeving eenvoudig individueel vorm te geven. 

Onder de Wave-naam blijven de beste en meest sprankelende petunia’s verschijnen. Vandaag de dag biedt Wave vier petunia-series, een collectie grootbloemige violen en meer dan 60 kleuren en mengsels om uit te kiezen. Na 25 jaar consumenten te hebben geïnspireerd, blijft Wave zich ontwikkelen met moderne kleuren, tuintrends en -projecten, en verspreidt het kleur over de hele wereld – “altijd en overal”.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant