Afbeelding
Foto: Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB

Rondweg tuinbouwbedrijven Nieuwaal

Algemeen

Na jaren van voorbereiding en wachten is het eindelijk zo ver: de rondweg Nieuwaal komt er. De rondweg maakt de kern van Nieuwaal een stuk veiliger. Verkeer van en naar de tuinbouwbedrijven hoeft niet meer dwars door het dorp te rijden.

Samen met de gemeente Zaltbommel en lokale ondernemers heeft het Projectbureau Herstructurering Bommelerwaard zich jarenlang ingespannen om de benodigde gronden voor de rondweg te kunnen verwerven.
Begin september startten - na de voorbereidende werkzaamheden - de officiële werkzaamheden voor de rondweg. De uitvoering van het grondwerk is inmiddels in volle gang; zo is de rondweg al voor een groot deel ‘uitgegraven’ en het toekomstige tracé is nu goed zichtbaar. Eind 2020 is de rondweg klaar voor gebruik. Daarmee wordt de leefbaarheid van de kern van Nieuwaalsterk verbeterd en wordt het een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers.

Het PHTB stuurt er binnen de tuinbouwherstructurering onder andere op dat de glastuinbouw enpaddenstoelenteelt in de Bommelerwaard zich concentreert in zeven tot acht intensiveringsgebieden(waaronder Nieuwaal). In deze gebieden kunnen tuinbouwbedrijven zich duurzaam en grootschalig ontwikkelen. Op diverse locaties in de intensiveringsgebieden zijn oude kassen gesloopt om ruimte te maken voor toekomstige tuinbouwinitiatieven.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant