Afbeelding
Foto: cultuurgroep rozen

Ledenbijeenkomst Cultuurgroep Rozen bij Meilland Nederland

Algemeen

Vrijdagmiddag 18 september jl. was de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat te gast bij Meilland Nederland in Leimuiderbrug. Op het programma stonden de voortgang van de promotieactiviteiten en sortimentsinnovatie in relatie tot licenties.

Rozenpromotie

Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd de ledenbijeenkomst van de Cultuurgroep gecombineerd met de deelnemersbijeenkomst van Promotie Rozen. Bij de opening nam de voorzitter van de Cultuurgroep, Hetty Crooijmans, de stand van zaken van de Floriade, Excellence Roses en andere actualiteiten door. Scholingsconsulent Mariëlle Gooijaers vertelde kort over de activiteiten van Talentboom, waaronder cursussen voor ondernemers.

Roses4Gardens

Daarna gaf Jessica Ruitenberg van iBulb een toelichting op Promotie Rozen, dat het derde jaar in is gegaan. Het doel van de activiteiten is de toepassing en verkoop van buitenrozen in binnen- en buiteland jaarrond stimuleren. Daarvoor is de website Roses4Gardens beschikbaar in vier taalversies. De Nederlandse versie is uitgebreid en op basis van zoekwoordenonderzoek geoptimaliseerd. Verder vertelde ze dat het aantal bezoekers sinds vorig jaar met 65% is gestegen naar ruim 5.200. Ze liet voorbeelden zien van de persberichten die door diverse websites, kranten en (vak)tijdschriften zijn opgepakt, wat veel free publicity opleverde. Ook zijn afgelopen seizoen nieuwe rozenbeelden gemaakt en aan de beeldbank toegevoegd.
De sociale media van Roses4Gardens groeien ook. Waar vorig jaar het bereik van Pinterest nog ruim 8.000 was, is dat dit jaar tot nu toe, mede dankzij advertenties, al meer dan 100.000. Jessica lichtte toe dat vanwege het internationale karakter voor Pinterest is gekozen. Het bereik van Facebook nam eveneens fors toe, naar meer dan 27.000 dit jaar.

Testlocatie

Klaas Droog, sales en licentie manager van Meilland Nederland, gaf vervolgens een presentatie over de veredeling van kas- en buitenrozen en licenties. Doel is rozen die gezonder zijn, meer geur hebben en bij voorkeur goed op eigen wortel groeien. Op de testlocatie in Leimuiderbrug worden de nieuwe rozen van Meilland International getest en geselecteerd. Pas als de planten voldoen aan hoge eisen komen ze op de Europese markt. Tijdens de rondleiding in kleine groepen over het bedrijf werd duidelijk dat veredelen de kunst van het weggooien is. Van de tienduizenden planten worden er jaarlijks zo’n 5 op de markt gebracht. De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje.

De Cultuurgroep Rozen en Rozenonderstammen is een zelfstandige Vereniging. Het secretariaat is begin 2016 bij Anthos ondergebracht. 

Fotobijschriften
Foto 1 – Ledenbijeenkomst buiten bij Meilland Nederland
Foto 2 – Nieuw beeldmateriaal Roses4Gardens




Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant