Logo bloemenkrant.nl
Foto: bbh

Croton: woonplant van de maand oktober

Croton veroverde in de jaren zeventig vele huiskamers, het is een van de meest herkenbare woonplanten, met een naam die ook nog eens goed uit te spreken is.

Puristen zijn van mening dat ie eigenlijk Codiaeum variegatum dient te worden genoemd. Croton is echter zo'n geliefde, ingeburgerde naam, dat je die gewoon kunt gebruiken: iedereen weet meteen waar je het over hebt.
Deze bonte beauty is helemaal zichzelf, in kleuren die je niet zo snel bij elkaar zou bedenken, maar toch schitterend staan. Groen, geel, rood, oranje, bruin, paars, zwart – met flamboyante Croton haal je de gloed van de herfst naar binnen. Het is een zeer opvallende plant met dikke, glanzende bladeren die uitstralen dat de natuur een buitengewoon goede dag had toen ze deze beauty verzon.

Woonplant van de maand

Croton is Woonplant van oktober 2020. De 'Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Voor meer informatie zie: www.mooiwatplantendoen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden