Logo bloemenkrant.nl
Foto: hortiheroes

Hybride HeroFestival in Louwman Museum

Het HeroFestival - een initiatief van HortiHeroes en ondersteund door ImpactCity Den Haag - is sinds twee jaar dé plek waar vernieuwing in de Food & Flower industrie wordt aangejaagd. Tijdens het HeroFestival komen koplopers, innovators, ondernemers, overheden, kennisinstellingen, startups en scale-ups samen.

Op dinsdag 6 oktober vindt de eerste hybride editie plaats in het Louwman Museum in Den Haag. Het thema dat centraal staat is ‘Hacking work by Tech & Talent’, wat relevanter is dan ooit door de huidige maatschappelijke situatie.Het gevarieerde programma op 6 oktober wordt gehost door Tech ondernemer Jim Stolze. In vier sessies (TechHack, TalentHack, Innovation by Intrapreneurship en Unmanned Growing Concepts) neemt hij de gasten mee in de wereld van innovaties van binnen en buiten de Food & Flower industrie - van startups en gevestigde innovators - voor vernieuwing in de hele keten van kas tot klant.

Puck van Holsteijn, directeur HortiHeroes: “Deze derde editie wordt anders dan anders. We hebben gekozen voor een hybride opzet, waarbij we 100 gasten per sessie coronaproof verwelkomen in het 16.000m2 grote Louwman Museum. Daarnaast kan iedereen het event online bijwonen via een livestream. We zijn ervan overtuigd dat dit een unieke editie wordt, door de opzet én inhoud. We hebben een mooi programma, met goede sprekers van o.a. Rijk Zwaan, Microsoft, VDL ETG en Vanderlande. En natuurlijk de bekendmaking van de winnaar van het HortiHeroes Intrapreneurship programma, waar young professionals de afgelopen maanden hard hebben gewerkt aan hun eigen startups.”

Het Programma

Tijdens deze editie van het HeroFestival zal ‘s ochtends een interactieve TechHack sessie plaatsvinden. Hier staan uitdagingen, ambities en oplossingen voor de vers verpakkings- en distributiehal van de toekomst centraal. De TalentHack sessie brengt ondernemers, tech experts, HR managers en kennisinstellingen samen voor een gesprek over het benodigde talent met nieuwe skills voor de Food & Flower industrie. ‘s Middags zullen de helden van de HortiHeroes Academy Class van 2020 pitchen waar ze de afgelopen maanden als intrapreneur aan hebben gewerkt.
Het programma wordt afgesloten door Constantijn van Oranje - special envoy van Techleap.nl - en de finalisten van de Topsector (Tuinbouw en Uitgangsmaterialen) Innovation Prize. Toekomstmakers pitchen hun 'Unmanned growing' concepten en maken o.a. kans op € 25.000,- onderzoeksbudget bij het TU Delft AgTech Institute.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden