Logo bloemenkrant.nl
Foto: TPN | Tulpentijd.nl/VidiPhoto

TPN organiseert alternatieve Tulpendag 2021

De tiende Nationale Tulpendag vindt zaterdag 16 januari 2021 niet plaats op de Dam in Amsterdam. Tulpen Promotie Nederland (TPN) organiseert een bijzonder alternatief om de 10e start van het tulpenseizoen onder de aandacht te brengen. Door de stringente Corona-voorwaarden voor het organiseren van grote events vormt een pluktuin op de Dam een te groot risico. TPN zal binnenkort meer duidelijkheid geven over de alternatieve invulling.

Tulpenbroeier Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN): “Tulpendag 2021 is een jubileumeditie, maar door de grote onzekerheid die COVID19 veroorzaakt, achten wij het niet reëel om rondom de start van het nieuwe tulpenseizoen een groot publieksevenement te organiseren. Er komen jaarlijks bijna 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op af. We zijn daarom druk bezig met een corona-proof alternatief voor de 10e Tulpendag waarbij we het verbroederende en positieve karakter als ook de internationale uitstraling willen behouden.”

Detailhandel

De TPN-leden hebben een bijzonder zwaar tulpenseizoen achter de rug, voornamelijk veroorzaakt door het wegvallen van de export. Smit: “We zijn bloemisten, supermarkten, webshops en bloemenkramen in Nederland erkentelijk dat zij extra tulpenacties hebben georganiseerd. We hopen komend seizoen weer op de inzet van de detailhandel en hebben speciale ‘Tulpentijd’ vlaggen gemaakt die tegen kostprijs (€ 8,22 excl. btw) beschikbaar zijn op tulpenpromotie.nl/promotie. Het lijkt ons geweldig om hartje winter overal oranje tulpenvlaggen te zien wapperen!”.

Steun

TPN is blij met de (financiële) ondersteuning van Bloemenbureau Holland en Stimuflori ten behoeve van de organisatie van Tulpendag 2021. Hoe de start van het nieuwe tulpenseizoen gevierd gaat worden is momenteel nog niet duidelijk. Smit: “Onze creatieve denktank heeft een geweldig idee waarvan de haalbaarheid wordt onderzocht. Hoe dan ook hopen we 2020 snel te vergeten en kijken reikhalzend uit naar een positief 2021 waarbij een nieuwe klap van COVID19 ons hopelijk bespaard zal blijven.”


TulpentijdNationale Tulpendag is een initiatief van ruim 400 Nederlandse tulpenbroeiers (TPN) en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari. Zie www.tulpentijd.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden