Logo bloemenkrant.nl
Foto: fleurop

‘t Blumpke duurzaam gecertificeerd: goud

Een heuglijk moment voor familie Horsmans. Deze zomer ontvingen de eigenaren van Fleurop-bloemenwinkel ‘t Blumpke, gelegen aan de Markt in Gulpen, het gouden duurzaamheidscertificaat van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Een hoogtepunt in het jubileumjaar van deze familiezaak, die 40 jaar geleden werd opgericht. Mieke Horsmans, dochter van oprichters Ed en Dorien Horsmans en mede-eigenaar van ’t Blumpke: “Dit certificaat is de kroon op ons werk. Want Duurzame Bloemist word je niet zomaar. Een groot deel van de bloemen die je verkoopt moet duurzaam geteeld zijn. Daarnaast moet je bedrijfsvoering duurzaam verlopen. Zo scheiden we afval, verminderen we ons energieverbruik en gebruiken we milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Daarnaast hebben we een groene energieleverancier en een bestelauto met minder CO2-uitstoot. Eigenlijk was het voor mij niet meer dan logisch dat we dit certificaat moesten behalen. Wij doen thuis ook veel aan duurzaamheid en ik merk dat onze klanten – zowel consumenten als bedrijven – het ook erg belangrijk vinden. Tenslotte willen we allemaal van bloemen blijven genieten, nu en in de toekomst.”

Trots

Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop is trots op Bloemenwinkel ‘t Blumpke. “Als Fleurop zijnde stimuleren en ondersteunen we onze bloemisten bij het behalen van het duurzaamheidscertificaat. We streven ernaar dat alle Fleurop-bloemisten duurzaam gecertificeerd zijn in 2020. Ons motto is goede gevoelens bezorgen. En daar dragen niet alleen onze boeketten aan bij, maar ook de manier waarop ze tot stand komen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden