Afbeelding
Foto: Topsector T&U

Inschrijving voor Topsector T&U Innovation Prize met twee weken verlengd

Algemeen

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt entrepeneurs uit die een innovatie, oplossing of concept willen ontwikkelen die aantoonbaar bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de onbemande processen in de tuinbouw.

Binnen de tuinbouw worden automatisering en robotisering steeds belangrijker. Door het telen, oogsten, sorteren en verpakken in de kas, op het land, loods en/of vertical farm nog verder te automatiseren, kan de tuinbouw grote stappen zetten als het gaat om efficiënte teelttechnieken, arbeidsbesparing, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een continu bedrijfsproces. De Innovation prize is voor entrepreneurs (early stage, startups, scale-ups) die innovatieve technologieën integreren in een eindproduct en tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en/of circulariteit.

Prijs

Het winnende team ontvangt een kennisvoucher ter waarde van €25.000,- om samen met het TU Delft AgTech Institute, professoren en studenten de oplossing c.q. het concept verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2.500 euro). Naast de juryprijs zal er ook een publieksprijs uitgereikt worden, welke bestaat uit € 1.500 en een HortiTech Startup Membership van 6 maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center. Beide winnaars krijgen media-exposure via KAS Magazine ter waarde van € 1.500,-.

Projectondersteuning

YES! Delft, de toonaangevende tech incubator in Europa, stelt voor een van de deelnemers een plek beschikbaar in het Yes! Delft Accelerator program. Een aantal geselecteerde deelnemers kan bovendien gebruik maken van projectondersteuning door groepen studenten van de TU Delft (via het RoboCrops programma) en Wageningen Universiteit (Academic Consultancy Training programma) en/of maakt kans om de verkorte training Market Readiness van World Startup te volgen.

Aanmelden

De deadline voor het aanmelden is twee weken opgeschoven en is nu op dinsdag 15 september 2020 -17.00 uur (in plaats van 1 september 2020). Een deskundige jury van ondernemers en onderzoekers beoordeelt de inzendingen en maakt een selectie van deelnemers die hun idee voor de jury mogen pitchen.

Prijsuitreiking

De winnaar wordt op 23 oktober 2020 bekend gemaakt tijdens een (virtuele) bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst delen gevestigde bedrijven, startups en scale-ups van binnen en buiten de tuinbouw hun kennis, netwerk en nieuwste innovaties. Topsector T&U organiseert deze bijeenkomst samen met HortiHeroes.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant