Afbeelding
Foto: jem-id

JEM-id maakt TU Delft studenten enthousiast voor de tuinbouwsector

Algemeen

Voor een periode van 2,5 maand werd er bij JEM-id intensief aan een nieuw project gewerkt door een viertal tweedejaars informatica studenten van de TU Delft.

Het doel van JEM-id om technische studenten enthousiast te maken voor de sector, is met de uitvoering van dit project geslaagd. De studenten hebben de resultaten digitaal gepresenteerd aan de docenten en JEM-id, en hebben daar een ware indruk achtergelaten.
Cas Wever, één van de TU-studenten, vertelt dat zijn gedachten over de sector compleet zijn veranderd: “Voordat ik aan dit project begon, had ik geen idee van de sector en wat het allemaal teweegbrengt. Nu zie ik in dat juist in deze sector kansen liggen om écht verschil te maken, zeker op het gebied van IT en automatisering.”
Via deze wijze wil JEM-id technische studenten, zoals informatica en andere ICT gerelateerde studies, enthousiast maken voor de tuinbouwsector. “Vanuit deze beweegreden is JEM-id in 1996 ontstaan; automatisering met een hart voor de sector. Bij alles wat we doen, moeten we onszelf steeds de vraag stellen: Hoe draagt dit bij aan het succes van de sector?” vertelt Jefry van den Hoeven, mede-oprichter van JEM-id en afgestudeerd in informatica.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant