Afbeelding
Foto: Fotografie Wilfried Overwater

De dahlia staat op de Bloemenagenda van BBH

Algemeen

Een wedstrijdje veelzijdigheid, die wint de dahlia glansrijk. Niet alleen in kleuren verslaat ze haar tegenstanders, ook de enorme variatie in grootte en in bloemvormen maakt haar zo bijzonder.

Dahliaveredelaars ontwikkelen in snel tempo nieuwe variëteiten in allerlei bloemvormen, kleuren, lengtes, maten en dahlia’s die extra lang staan. Momenteel worden er jaarlijks zo'n 1.000 verschillende cultivars verhandeld. De bladeren zijn groen tot enigszins rood. Bij de bloemvormen onderscheiden we enkelbloemige, halfgevulde en gevuldbloemigen, pompondahlia, sterdahlia, (semi)cactusdahlia, waterleliedahlia, anemoondahlia, decoratieve dahlia en girafdahlia.

De grootste en meest gevraagde dahliacultivar is 'Café au Lait' en haar twee zusjes; 'Café au Lait Royal' en 'Café au Lait Rosé'. De grote pompontypen worden ook steeds populairder, net als dahlia's met grillige bloemvormen. De cultivars 'Peaches and Cream', 'Crème de Cognac' en 'Crème de Cassis' kenmerken zich door hun bijzondere kleurencombinaties.

Op de site van Bloemenbureau Holland kun je kosteloos downloaden en gebruiken met vermelding van Mooiwatbloemendoen.nl.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant