De prijswinnaars van Plantipp op digitaal Plantarium
Logo bloemenkrant.nl
Foto: plantipp

De prijswinnaars van Plantipp op digitaal Plantarium

Tijdens de KVBC Spring Challenge -de aanloop naar Plantarium- heeft Plantipp drie zilveren prijzen en een bronzen in de wacht gesleept.

Zilver

Agapanthus Poppin' Purple heeft geweldige paarse bloemen en een hoog aantal bloemen. Poppin' Purple heeft een lange bloeiperiode met een goede rebloom, zodat je lang kunt genieten van de intense, bordeauxrode bloemen. Deze Agapanthus groeit sneller dan andere soorten. Hij wordt ongeveer 60 cm hoog en 45 cm breed. Zet Poppin’ Purple in de (volle) zon in een goed doorlatende grond. Het is een geweldige plant voor vaste plantenborders, voor in pot op terras of balkon of voor in gemengde containers. Poppin' Purple is resistent tegen kroonrot, Erwinia. Winterhard tot ca. -12 ºC.

Astelia Red Shadow heeft prachtig, koperrood gekleurd blad. Het is een compacte plant die recht omhoog groeit en ongeveer 80 cm hoog en breed wordt. Het is een mooie toevoeging aan de vaste plantenborder, maar ook zeer geschikt voor massaplanting, als accentplant, voor een mediterrane tuin of voor pot op het balkon of terras. Plant Red Shadow in een goed doorlatende, niet te zware grond. Red Shadow kan in de volle zon als in de halfschaduw geplaatst worden, maar geeft de voorkeur aan de zon. Winterhard tot -5 ºC. Aanbevolen de plant te beschermen bij koudere temperaturen.

Sempervivum Arctic White heeft in de lente, zomer en herfst een extreem wit spinnenweb. Het wortelstelsel van Arctic White is erg sterk en de plant vertakt goed. Na de winter is het een vroege groeier. Arctic White wordt ca. 10 cm hoog en 15 cm breed en is zeer geschikt als bodembedekker, maar ook een aanwinst voor de rotstuin of voor een gemengde beplanting. Deze Sempervivum bloeit van mei tot juli met roze bloemen. Plant Arctic White in de volle zon in een zanderige, goed doorlatende grond. Door de goede hardheid tot -35 ºC is Arctic White ook buiten goed te kweken.

Brons

Rhodoxis Fairy Snow is de eerste witte Rhodoxis met grote bloemen. Hij bloeit rijkelijk met veel mooie bloemen en de opvallende witte bloemen bedekken de hele plant. Hij bloeit van eind mei tot begin herfst. Rhodoxis Fairy Snow gedijt in de volle zon en in goed doorlatende grond. Hij wordt 15 cm hoog en 25 cm breed. Om continue bloei te stimuleren, wordt regelmatige bemesting aanbevolen. Rhodoxis Fairy Snow in pot is ook een eyecatcher op een balkon of terras.

Plantarium wordt gehouden op woensdag 2 en donderdag 3 september 2020.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden