Corona-alert VHG voor groenbedrijven
Logo bloemenkrant.nl
Foto: VHG

Corona-alert VHG voor groenbedrijven

Branchevereniging VHG heeft alle ondernemers in het groen vandaag een brief gestuurd met de dringende oproep om alert te blijven op het naleven van de voorzorgsmaatregelen tegen corona. Dat is essentieel om als branche aan de slag te kunnen blijven als de nieuwe coronapiek zich ook in Nederland doorzet.

“Tot nu toe is de groene branche de coronaperiode goed doorgekomen”, zo schrijft VHG-directeur Egbert Roozen in zijn brief. “Doordat VHG ervoor heeft gezorgd dat we als groene branche zijn aangesloten bij het protocol Samen veilig doorwerken van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, konden de groenbedrijven het werk zoveel mogelijk doorzetten”.

Continuïteit

“Uit de dagelijkse contacten met ondernemers in onze branche maken we op dat er veel werk is en dat de druk groot is om alles goed geregeld te krijgen”, legt Egbert Roozen uit. “Als deze nieuwe coronapiek zich verder doorzet is het belangrijk, dat we aan de slag kunnen blijven om de continuïteit van de bedrijven en de werkgelegenheid van onze vakmensen te garanderen. Ik roep daarom alle ondernemers in onze branche dringend op de voorzorgmaatregelen vanuit het protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’ goed na te leven en er binnen het bedrijf extra aandacht aan te besteden. Alleen zo verdienen we het vertrouwen en de ruimte om onder verdergaande coronamaatregelen van de overheid aan de slag te kunnen blijven.”


VHG is vanaf het begin van de corona-uitbraak het crisis- en informatiecentrum voor de hele groene branche geweest om overheidsmaatregelen op te volgen en ondernemers te helpen de juiste voorzorgsmaatregelen binnen het bedrijf te nemen. 
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden