SchermNed werkt aan uniek schermproject voor Duijvestijn Tomaten
Logo bloemenkrant.nl
Foto: schermned

SchermNed werkt aan uniek schermproject voor Duijvestijn Tomaten

Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker zag in SchermNed de juiste partner voor de dubbele scherminstallaties van in totaal 20ha voor hun nieuwste twee kassen. Een project vol unieke technieken en innovaties zoals het Valk Screen Vision (VSV) doekintrek systeem van SchermNed en Van der Valk Systemen.

Oog op de toekomst

Carl Stougie van SchermNed: “We zijn trots dat wij dit project voor een toonaangevend bedrijf als Duijvestijn mogen realiseren. Bij de installatie integreren we binnen één kas een breed scala aan producten. Extra bijzonder is het VSV-systeem, een unieke innovatie waarbij we écht naar de toekomst kijken. Dit systeem maakt het intrekken én vervangen van schermdoeken minder tijdrovend en minder risicovol voor zowel het gewas als de installateur. Een snel, schoon en veilig systeem en flexibel voor elk doektype. Een systeem met oog op de toekomst."

Jarenlange samenwerking met Duijvestijn

Dit is niet het eerste project dat SchermNed voor Duijvestijn uitvoert. Al eerder werkte SchermNed aan een demo-kas, diverse renovaties en het voorgaande nieuwbouwproject. Salesmanager Carl Stougie is dan ook verheugd dat SchermNed wederom de juiste partner bleek voor Duijvestijn. Stougie: "Uit de jarenlange relatie ontstaat ook een vloeiende samenwerking. Duijvestijn staat open voor suggesties en kijkt naar de beste oplossingen én natuurlijk ook de beste prijs / kwaliteitsverhouding”.

Klaar voor de tweede fase

Naast het VSV-systeem worden er ook speciale 140 mm omkeerlagers en 2 “duim” klaplagers met 8 kogellagers geïnstalleerd. De rolgevels, speciale nokschermen en een windbreekgaas maken de installatie compleet. In deze kas ligt de focus op duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit.
De eerste fase van het project is inmiddels afgerond. De technische installatie is gereed. Zodra de bouw van de kas afgerond is kan SchermNed aan de slag met fase 2; de daadwerkelijke installatie.

Met ruim dertig jaar ervaring in de techniek voor de tuinbouw en utiliteitsbouw is SchermNed specialist in scherming en insectengaas. SchermNed werkt voornamelijk voor kwekers, tuincentra en kassenbouwers echter ook in toenemende mate binnen de utiliteitsbouw voor architecten, bouwcombinaties, projectontwikkelaars en overheidsinstellingen zoals scholen, musea en zorgorganisaties.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden