Afbeelding
Foto: DFG

DutchFlower Group en Certifeye digitaliseren certificaten voor kwekers

Algemeen

Voor kwekers in de sierteeltsector zijn er diverse certificaten op het gebied van kwaliteit, milieu,sociale omstandigheden en duurzaamheid. Handelsbedrijven vragen deze op bij hun kwekers, om naar klanten te kunnen communiceren vanuit de gewenste transparantie over duurzaamheid van de keten. Om kwekers en haar handelsbedrijven eenvoudiger de certificaten te laten beheren en zichtbaar te maken, introduceren Dutch Flower Group en Certifeye de Certifeye Wallet.

Certifeye Wallet

“DFG heeft met behulp van Certifeye een volledig geactualiseerd overzicht van certificaten per kweker. Wij zijn dan ook als eerste van start met de Certifeye Wallet voor kwekers met wie wij zaken mee doen," aldus Raimon Loman, CSR (Corporate Social Responsibility) manager bij Dutch Flower Group.

Kwekers kunnen nu eenvoudig en kosteloos hun certificaten uploaden in de Certifeye Wallet. De bewaking van geldigheidstermijnen en het sturen van herinneringen wordt geheel door Certifeye overgenomen. Kwekers krijgen veel verzoeken van afnemers om certificaten aan te leveren. Komt er zo ’n verzoek, dan is een link naar deze Wallet nu voldoende. Dat maakt het voor de hele keten een stuk makkelijker. 

“Dat hoef je eigenlijk maar één keer te doen,” legt Fred Vahlkamp van Certifeye uit. “Afnemers kunnen zich abonneren op zo’n Wallet. Het resultaat is dat als er een nieuw certificaat wordt toegevoegd aan de Wallet iedereen die zich hierop heeft geabonneerd direct op de hoogte is.” In de administratie van de DFG-bedrijven staan de betreffende kwekers op groen als alles in orde is. Het platform verzorgt de verwerking en de communicatie rondom al die certificaten.

“De komende weken verwachten wij circa duizend Wallets actief te maken. Wij helpen onze kwekers daarbij. Alle certificaten die in onze administratie aanwezig zijn plaatsen wij alvast als service voor hen in een Certifeye Wallet. Vervolgens nodigen wij de kwekers uit om hun Wallet te bekijken en het eigenaarschap daarvan over te nemen. Voor de kweker is dit kosteloos. Voor ons als DFG is het een investering die ons tijd gaat besparen en processen verder digitaliseert. Het is ideaal om zo’n betrouwbaar inzicht te hebben in de status van je toeleveranciers,” aldus Loman. 

“Als alle betrokken partijen hun zaken actueel houden dan is het beperkt werk voor iedereen; het platform zorgt voor de rest. Wij zijn blij met het resultaat van een intensieve samenwerking. Ik proost er dan ook graag op,”besluit Vahlkamp en heft symbolisch het glas.


Fotobijschrift: vlnr, Fred Vahlkamp, Marlies Verbruggen, Raimon Loman en Iris de Waal.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant