Onderwijs en bedrijfsleven tackelen samen digitale gevaren
Logo bloemenkrant.nl
Foto: word horti center: RHK

Onderwijs en bedrijfsleven tackelen samen digitale gevaren

Vanuit een bijzondere samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid wordt ingezet op digitale veiligheid in tuinbouw. Deze samenwerking ontstond een jaar geleden in World Horti Center. Na diverse succesvolle bijeenkomsten om de sector bewust te maken van digitale gevaren, maakt een kerngroep nu de volgende stap. Hierbij gaan studenten –de ondernemers en medewerkers van de toekomst– tijdens hun stage aan de slag met digitale veiligheid.

Digitale risico's op de agenda

InnovationQuarter, Lentiz|MBO Westland, Beekenkamp Group, Hoogendoorn Growth Management en LetsGrow.com en VTM brainstormden met elkaar tijdens de eerste editie van de Summer of Innovation in World Horti Center. Tijdens een innovatieontbijt waarbij diverse tuinbouworganisaties met elkaar spraken over de digitale gevaren veiligheid in de tuinbouw. Dit thema staat nog niet hoog op de agenda van tuinbouwbedrijven. Bovengenoemde kerngroep sloot de handen ineen om hier verandering in te brengen. Zij brengen nu met elkaar de risico’s, consequenties en veiligheidsmiddelen voor de tuinbouwsector in kaart.


Lentiz |MBO Westland volgt het onderwijsconcept onderzoekend leren om de toekomstig werknemer of tuinbouwondernemer bewust te maken van de invloed van technologie op zijn of haar handelen en denken. Bij onderzoekend leren is de samenwerking met het bedrijfsleven van groot belang, zodat zoveel mogelijk aangesloten wordt op de laatste ontwikkelingen in het werkveld. Het is daarom van toegevoegde waarde dat Lentiz|MBO Westland onderdeel van World Horti Center is waar onderwijs, overheid, onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar komen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden