Logo bloemenkrant.nl
Foto: studio robocrops

Eerste aflevering Studio RoboCrops in teken plukrobot

Studio RoboCrops is de online serie over robots in de glastuinbouw. In drie live sessies vanuit World Horti Center ontmoeten robotbouwers van over heel de wereld elkaar, worden de uitdagingen besproken en komen telers in contact met tech.

Op dinsdag 21 juli vindt de eerste Studio RoboCrops plaats, waarin het gaat over de stand van zaken op het gebied van plukrobots in de kas. Telers leggen aan de online deelnemers uit wat de belangrijkste uitdagingen zijn als je komkommer, paprika, aubergine of zacht fruit wilt oogsten met een robot. Ook zullen diverse tech-bedrijven van over heel de wereld hun oplossing presenteren.
Om 11:00 opent Harrij Schmeitz van Glas4.0 de eerste aflevering van Studio RoboCrops, waarna Marcel van Koppen (Rijk Zwaan) praat over robots vanuit het perspectief van de praktijk. Daarna pitchen Rui Andres (Fieldwork Robotics), Tom Coen (Octinion) en Brandon Contino (Four Growers) hun oplossingen en uitdagingen. Harrie Schonewille van VDL ETG Projects sluit het presentatiegedeelte af, waarna er door de deelnemers gereflecteerd wordt en er ruimte is voor reactie en vragen vanuit de deelnemers.

Aanmelden voor de eerste aflevering van Studio RoboCrops kan via https://robocrops.tech/event/picking-robot-technology-for-greenhouse-fruit-crops

Na deze eerste editie zullen nog twee afleveringen volgen op 28 juli en 4 augustus.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden