Logo bloemenkrant.nl
Foto: CLM

Bijvriendelijke biologische gewasbescherming door boomkwekers

Skimmiakweker David Moerings uit Boskoop voert dit jaar met Delphy een demoproef uit met plantversterkers van Koppert Biological Systems.

Daarnaast start een demoproef met biologische bestrijders in de teelt van magnolia-plantgoed bij boomkwekerij Jacobshoek. Het doel is om nieuwe vormen van biologische bestrijding breder te testen in de boomkwekerij; met financiering door Tuinbranche Nederland, Koppert Biological Systems en gemeente Alphen a/d Rijn, in het kader van project de Bee Deals, van CLM Onderzoek en Advies.

Bee Deals project

In het project Bee Deals werkt een groot aantal partijen aan het verbeteren van de leefomgeving van de (wilde) bij. Deze zijn als bestuivers cruciaal in onze voedselvoorziening. In regio Boskoop werkt gemeente Alphen aan den Rijn al jaren samen met de boomkwekers voor een bijvriendelijke omgeving. In 2019 hebben Koppert Biological Systems en de Tuinbranche Nederland (branchevereniging van de tuincentra), zich aangesloten bij het project. Voor Tuinbranche Nederland passen deze demo’s naadloos bij de ambitie voor een duurzamere gewasbescherming in de sierteeltketen.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden