Cactus: Woonplant van de Maand augustus
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Fotografie Wilfried Overwater

Cactus: Woonplant van de Maand augustus

Of je nu houdt van funky vormen, felle kleuren of iets wat eruit ziet als een souvenir uit Jurassic Park, cactus heeft het te bieden.

Geen plant kan je zo verrassen: uit een stoïcijnse grijze bol kunnen zomaar feloranje en knalroze bloemen komen. Ze zijn er in grillige vormen, maar ook met patronen die ook in de wiskunde voorkomen. Of neem een evenwichtskunstenaar als de vijgcactus, ook bekend als Opuntia, die lukraak schijven op elkaar lijkt te stapelen. Langs de rand van de schijven vormen zich bloemen en na de bloei vaak ook nog eetbare vruchten. Ook bijzonder aan cactus is dat hij heel oud kan worden: in veel gezinnen groeit hij uit tot een erfstuk dat zomaar drie, vier generaties met elkaar verbindt, zonder ooit zijn eigenheid te verliezen. 

De 'Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Voor meer informatie zie: www.mooiwatplantendoen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden