Logo bloemenkrant.nl
Foto: aeres

Groen licht voor de groenste hogeschool van Nederland

De bouw van het nieuwe pand van Aeres Hogeschool Almere start in juni 2020. Het gebouw komt op de Flevo Campus, een prominente plek op het Floriade-terrein in Almere. Vanaf schooljaar 2021/2022 biedt het daar een gezonde en inspirerende leer- en werkomgeving voor studenten en medewerkers. Nu al draagt het gebouw de bijnaam ‘Groene long’.

Groene long

Dat groen en duurzaamheid de belangrijkste bouwstenen van het nieuwe hogeschoolgebouw zijn, is te zien aan slimme toepassingen in het ontwerp. Niet voor niets wordt Aeres Hogeschool Almere letterlijk en figuurlijk de groenste hogeschool van Nederland. Zo is de gevel vormgegeven als een zogenoemde smart skin; afhankelijk van de oriëntatie hebben de gevels daarbij verschillende eigenschappen. Denk aan zonnepanelen voor energieopwekking en een volledig groene gevel met planten die dienst doet als isolatie en versterking van de biodiversiteit. Deze gevel zal vooral aantrekkelijk zijn voor bijen, maar ook voor andere insecten en vogels.
Het gebouw krijgt bovendien een dak met wateropvang en maakt gebruik van warmte- koudeopslag (WKO) doordat het aangesloten wordt op een Smart Thermal Grid in de wijk. In het gebouw is zichtbaar dat het motto ‘laat de stad leven’ echt bij de Almeerse hogeschool past. In elke ruimte in het gebouw is daglicht aanwezig, direct via de gevel en indirect via de vides en open ruimtes. Waar je binnen ook bent, je staat altijd in contact met buiten, met het leven in de stad. Door dit open concept en het groen dat door het gebouw wordt gevlochten, fungeert het gebouw als een ademend en open geheel. Een groene long, symbool voor het leven zelf.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden