Logo bloemenkrant.nl
Foto: Dümmen Orange

Dümmen Orange lanceert Intrinsa voor duurzame sierteelt

Als de vervolgstap op de recente opening van het Breeding Technology Centre (BTC), zie een eerder bericht van de Bloemenkrant, presenteert Dümmen Orange nu INTRINSA, een nieuw merk dat garant staat voor productinnovaties uit de R&D-pijplijn van Dümmen Orange.

De sleutel tot begrip

INTRINSA is een veredelingsactiviteit gebaseerd op bestaande DNA-codes van commerciële plantenrassen. Door die systematisch te verbeteren en verder uit te bouwen worden goede intrinsieke eigenschappen van een plant versterkt en tekortkomingen op het gebied van resistentie van binnenuit gecorrigeerd.
INTRINSA kan zowel tolerantie bieden tegen fysiologische invloeden (hitte, kou en droogte) als resistentie tegen biotische factoren (bepaalde bacteriën, schimmels, virussen en insecten). Op een volkomen 'schone' werkwijze, want specifieke gezondheids-, milieu- of PR-zorgen die worden gelinkt aan het toepassen van chemische maatregelen behoren nu tot het verleden.

Perry Wismans, managing director Business Development bij Dümmen Orange: "Wij introduceren INTRINSA met gepaste trots. Meerdere jaren van R&D-investeringen in plantkundig onderzoek hebben geleid tot de eerste producten die we binnenkort onder dit merk op de markt kunnen brengen. Bovendien zorgt deze aanpak voor superieure en duurzame genetica, wat ons, onze klanten en onze retailpartners een betere positie geeft en ons product duurzamer maakt.” 

Hans van den Heuvel, Managing Director R&D bij Dümmen Orange vult aan: “Met veel enthousiasme zien we het merk tot ontwikkeling komen. We hebben een aantal jaren keihard met al onze teams gewerkt, daarbij gebruikmakend van al onze kennis en technologie op het gebied van plantenveredeling. We zijn ervan overtuigd dat we nu de veredeling naar een volgend niveau kunnen brengen voor de sierteeltsector. Dit helpt niet alleen onze telers en hun afnemers, maar ook andere veredelaars. Zeker, we gaan van INTRINSA voor onze relaties een blijvend succes maken."

Lancering

De productteams van Dümmen Orange bereiden zich momenteel voor op de lancering van de eerste INTRINSA-rassen op de wereldmarkt. Binnen het assortiment tuinchrysanten is de Ditto-serie met resistentie tegen witte roest ontwikkeld. De introductie van deze serie onder het INTRINSA-merk wordt voor het komende seizoen verwacht. Binnenkort volgen diverse pot- en snijchrysanten. Verder zullen de eerste producten en series van kalanchoë en petunia, met resistentie tegen respectievelijk echte meeldauw en tabaksmozaïekvirus (TMV), worden aangeboden aan de eerste afnemers in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Met INTRINSA wil Dümmen Orange wil bijdragen aan de toekomst van de sierteeltsector door middel van meer technologiegerichte onderzoeken en ontwikkelingen, om zo superieure en duurzame genetica te ontwikkelen voor telers, retailers en consumenten wereldwijd.

Meer informatief op www.dummenorange.com/intrinsa

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden