Afbeelding
Foto: [ROB] voorns spray roses

VOORN Spray Roses introduceert de VOORN Seasons

Algemeen

VOORN Spray Roses introduceert vier nieuwe trosroos variëteiten: Gentle Trendsetter, Gelato, Summerrose en Wedding Party. De rozen worden duurzaam gekweekt, namelijk in de volle grond, zonder gebruik van energie en zijn seizoensgebonden beschikbaar.

Om onderscheid te maken tussen het jaarrond en het seizoenassortiment worden alle seizoenproducten van VOORN verhandeld onder de nieuwe naam VOORN Seasons, met onderscheidende verpakkingswijze en Seasons als beeldmerk.

VOORN Seasons

Kweker Frank Voorn is op zoek gegaan naar een andere manier om het huidige jaarrond assortiment aan te vullen met nieuwe cultivars tijdens het trosrozen hoogseizoen van april tot aan november. Deze aanvulling wordt gerealiseerd door middel van de seizoenteelt die plaatsvindt op een aparte teeltlocatie in de volle grond.
“Nederland kent een uiterst geschikt klimaat voor seizoenteelt en hierdoor kunnen producten groeien op een natuurlijke wijze met al de benodigde energie van buiten. Vorig jaar is de eerste test opgezet met daarin zo’n 20 verschillende cultivars waarvan er 4 zijn geselecteerd. Wij zijn op zoek gegaan naar specifieke kleuren, bloemvorm en manier van open bloeien die perfect aansluiten op de vraag van de markt tijdens het hoogseizoen van onder andere huwelijken en events”, aldus Frank Voorn.

Trosrozen

De 4 nieuwe variëteiten:

- Gentle Trendsetter is apricot van kleur en bloeit volledig open met een zeer bijzonder ronde bloemvorm met gegolfde bloemblaadjes in het hart.
- Gelato Gelato is meerkleurig, de buitenste bloemblaadjes zijn wit en kleuren van zachtroze naar een donkerroze hart. De prachtige bloeivorm maakt deze zoete trosroos echt beeldschoon.
- Summerrose is champagne, crème van kleur en de bloemvorm met verrassende expressie van verschillende vormen maken deze trosroos uniek.
- Wedding Party is een bijzondere zuiver witte trosroos die zich onderscheidt door de bloemvorm en is rijkelijk gevuld met bloemblaadjes.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant