Afbeelding
Foto: sakata

SunPatiens draagt bij aan biodiversiteit

Algemeen

22 mei is de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Biodiversiteit is de verzamelnaam voor de grote verscheidenheid aan micro-organismen, dieren- en plantensoorten.

De dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de problematiek rondom biodiversiteit en om zo mensen op hun verantwoordelijkheid aan te spreken om het natuurlijk erfgoed te bewaken.

Sunpatiens

Sakata draagt met SunPatiens bij aan het behoud van biodiversiteit. De hybride impatiens geeft al terug aan de natuur, sinds 2006.Destijds heeft veredelaar Sakata Seed Corporation een overeenkomst gesloten met Indonesië (IAARD) voor toegang tot inheemse planten, waar SunPatiens uit is voortgekomen. De overeenkomst die destijds was gesloten met Indonesië, was een voorloper op het huidige Nagoya Protocol. Het  Nagoya Protocol regelt onder het  Biodiversiteitsverdrag de rechten en plichten rondom toegang tot deze bronnen en het eerlijk delen van wat het gebruik ervan oplevert, zoals geld of kennis. Dat houdt dus in dat voor elke SunPatiens die wordt gekocht, er een bedrag terug gaat naar Indonesië ten behoeve van lokaal onderzoek met betrekking tot het behoud van biodiversiteit.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant