Ouderen verrast met boeket hyacinten | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: beam

Ouderen verrast met boeket hyacinten

“Als u niet naar de bloemenvelden kan, brengen we de bloemenvelden toch naar u?”Ouderen verrast met boeket Hyacinten in Corona-tijd.

Het is door de Corona-maatregelen voor veel ouderen en minder validen een extra moeilijke tijd. Een bezoek aan de prachtige bloeiende bloemenvelden of de Keukenhof is er niet bij dit jaar. Daarom werden afgelopen week 200 ouderen in verschillende verzorgingsinstellingen verrast met een boeket bloemen.

Bloemen zonder baas

“Ineens heb je heel veel bloemen zonder baas”, aldus bloembollen en hyacintenkweker Rob van Haaster. De sierteeltsector wordt hard getroffen door de Corona-crisis en miljoenen bloemen dreigen te moeten worden weggegooid. Nederland trekt elk jaar miljoenen toeristen en dagjesmensen die de prachtige velden komen bewonderen. Ook de Keukenhof, dat vorig jaar ruim 1,5 miljoen bezoekers en populair is onder ouderen, kan nu geen bezoekers ontvangen.


Bloemenactie

Vooral ouderen hebben het extra zwaar in deze tijd en een uitstapje naar de bloeiende velden zit er niet in. Daarom bedachten twee jonge ondernemers een actie samen met de kwekerij uit Vijfhuizen. "Zo gebeurt er toch nog iets moois met de bloemen en brengen we de bloemenvelden in huis”, aldus één van de ondernemers. Afgelopen week bezorgden ze 200 boeketten hyacinten bij verzorgingsinstellingen in Sassenheim, Warmond en Noordwijk.


Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>