Afbeelding
Foto: concept factory

Zeg het met bloemen!

Algemeen Column

Het Coronavirus heeft een enorme impact op onze hele maatschappij, zeker ook op onze prachtige sector en de manier van communiceren.

Want hoe zorg je dat je in deze nieuwe realiteit op gepaste wijze in beeld blijft met jouw mooie producten? Je wilt jezelf en jouw producten tenslotte niet belangrijker maken dan wat er om ons heen gebeurt.

Wij stellen de vraag liever anders. Want als je de vraag anders stelt, dan volgt het antwoord eigenlijk vanzelf. Dus vraag je af: ‘Wat maakt onze sierteeltproducten belangrijk, juist in deze nieuwe realiteit? Wat betekenen onze producten voor de maatschappij?’

Herwaarderen

In een periode zoals deze zien we dat belangrijke waarden die al aanwezig waren in onze maatschappij versterkt worden. Zo zien we bijvoorbeeld dat men de kleine dingen weer gaat waarderen, dat we meer tijd voor elkaar nemen en vooral alles met meer aandacht beleven. Herwaardering is het sleutelwoord.

Met bloemen en planten onderstrepen we emoties en raken we anderen vanuit het hart. We geven energie en maken de wereld een klein beetje mooier; júíst in de nieuwe realiteit. Waar de herwaardering van ‘normale’ dingen toeneemt, neemt ook de hang naar en waardering voor de natuur toe. Laten we niet vergeten dat bloemen en planten altijd al emotie en hang naar de natuur in zich hebben gehad; we zijn ons er met zijn allen nu alleen nog meer bewust van!

Als we zien wat er momenteel in Nederland gebeurt, dan zien we dat bloemen en planten (bijna) tot de eerste levensbehoeften horen. Nederlandse bloemisten beleven toptijden. En ook in Duitsland en andere landen zien we dat in meer of mindere mate terug. Bij gebrek aan contact zijn bloemen en planten een middel om fysiek met iemand verbonden te zijn. Neem het voorbeeld van Ali B. die bloemen uitdeelt aan eenzame ouderen. Bovendien maken bloemen en planten het huis (binnen en buiten) een fijnere plek om te vertoeven.

Zeg het met bloemen

De ‘oude’ campagneslogan ‘Zeg het met bloemen!’ raakt volgens ons nog steeds de kern. Net als de Duitse campagne van Landgard: ‘Maak mensen gelukkig, geef bloemen! Er zijn 1.000 goede redenen!’ 

Volgens ons is dit dé boodschap die we nu met zijn allen, internationaal, moeten blijven uitdragen. Het gaat over de ware betekenis van wat bloemen en planten doen en brengt positiviteit die we zo hard nodig hebben met elkaar. Met bloemen en planten geef je liefde, geef je dankbaarheid en steun je positiviteit. 

Deel de veelzeggende boodschap: #SayItWithFlowers #SayItWithPlants.

Je kunt hier kant-en-klare afbeeldingen downloaden om de boodschap te delen. Elke afbeelding heeft een eigen boodschap: positiviteit, liefde, geluk, steun, blijdschap, beterschap en vriendschap. Samen met partners in verschillende landen is dit de boodschap die wij de komende tijd uitdragen! Want bloemen en planten kunnen liefde en tegelijkertijd verdriet uitstralen. Dat is emotie, en dat is in deze tijd de meest waardevolle valuta. Doen jullie mee?

Kijk ook eens bij PortaNova. Samen met hen hebben we het initiatief genomen om deze campagne weer nieuw leven in te blazen. 

#SayItWithFlowers #SayItWithPlants #ZegHetMetBloemen #ZegHetMetPlanten #SagEsMitBlumen #SagEsMitPflanzen

 Concept Factory 
Jacqueline Doornekamp


Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant