Floridata: "Overheid moet sector te hulp schieten" | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: floridata

Floridata: "Overheid moet sector te hulp schieten"

Factsheet Floridata toont het belang van de Nederlandse sierteeltsector aan en de noodzaak dat de sector door de overheid financieel geholpen moet worden.

De jaarlijkse exportwaarde van bloemen en planten bedraagt 6,2 miljard euro. De sierteeltsector is de 3e exportsector van Nederland en daarmee zeer belangrijk voor de Nederlandse economie en welvaart. Van alle landbouwproducten hebben bloemen en planten de hoogste exportverdiensten.
Wesley van den Berg, manager Floridata: "De gehele sierteeltketen heeft te maken met een enorme terugval van omzet. Wij zijn momenteel de exportdata van de maand maart aan het verwerken en het resultaat is schrikbarend. De lijst met top 30 exportlanden kleurt helemaal rood van de krimppercentages. Dat is nog nooit eerder gebeurd en bijna onwerkelijk om te zien".

Lees hier het hele artikel.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>