KopenbijdeKweker.nl zet kwekers met particuliere verkoop op de kaart | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: kopenbijdekweker

KopenbijdeKweker.nl zet kwekers met particuliere verkoop op de kaart

In de eerste week van april is kopenbijdekweker.nl gelanceerd.

Kwekers kunnen hun bedrijf hier gratis op de kaart zetten. Consumenten hebben zo een mooi overzicht van wat ze waar kunnen kopen, vers van de bron. De website biedt de mogelijkheid om te filteren op snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten, die ieder weer zijn opgedeeld in subcategorieën.Voorwaarde voor vermelding op de site is dat het verkooppunt over eigen teelt beschikt. Vermelde bedrijven variëren van snijbloementelers met een kar langs de weg (“Gooi maar 5,- in de bus.”) tot plantencentra met eigen productie.

Corona als aanzet
Diverse kwekers kiezen ervoor om de consument rechtstreeks te bedienen, nu de buitenlandse handel stilgevallen is. Met de huidige coronacrisis in de sierteelt helpen alle beetjes. Bovendien verdwijnen minder producten op de afvalberg. Bloemen en planten die met zoveel zorg zijn gekweekt.

Initiatief uit de sector
De website is het initiatief van een marketingcommunicatiebureau in de sierteeltsector. Het bedrijf wil in eerste instantie een bijdrage leveren aan deze sector die het op dit moment zo zwaar voor de kiezen krijgt. Daarnaast verwacht het bedrijf ook op langere termijn veel van de website: “Mensen willen een koopje, maar vinden het ook gewoon leuk om lokaal iets te kopen, vers en rechtstreeks van de kweker. De verkopen kunnen daardoor best aantikken. Dat zie je wel aan diverse kwekers die er een hele winkel van maken.”

De website is dus voor de lange termijn gebouwd en moet uiteindelijk zichzelf bedruipen via betaalde vermeldingen, waar kwekers ook voor kunnen kiezen. Voor tien euro per maand kan de kweker tevens openingstijden, uitgebreide contactgegevens, extra foto’s en aanbiedingen vermelden.

In 5 minuten het bedrijf online
Kopen bij de Kweker roept alle kwekers met particuliere verkoop op om zich op de kaart te zetten. Door via kopenbijdekweker.nl/registreer éénmalig een account aan te maken, en vervolgens op kopenbijdekweker.nl/verkooppunt-toevoegen het formulier in te vullen.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>