Hans van der Poel levert de vijfhonderdste emmervuller | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: hans van der poel

Hans van der Poel levert de vijfhonderdste emmervuller

Machinebouwer Hans van der Poel BV. uit Roelofarendsveen is gespecialiseerd in machines voor de glastuinbouw.

Negen jaar geleden kwam tulpenbroeier Joost Wesselman het bedrijf binnenlopen met een verzoek; hij wilde een emmervuller speciaal voor ronde emmers. Hans van der Poel BV. ontwikkelde de Aquamatic; een emmervuller die makkelijk te verstellen is van 3 liter- tot 13 liter-emmers. De Aquamatic werd het 'warme broodje' onder de emmervullers. Inmiddels zijn er bijna tweehonderd exemplaren afgeleverd.
Hans van der Poel BV. ontwikkelde vervolgens de Quickfill, een eenvoudige emmervuller voor de ronde- en vierkante fust. Deze machine heeft een groot voordeel: er vallen geen waterdruppels meer op de bloemen.
Zes jaar geleden werd de Squarefill aan het assortiment toegevoegd; een automatische machine die vierkante fusten verwerkt. De Squarefill kan alle vierkante veilingfusten en Proconas afstapelen en vullen; met zowel water als snijbloemenvoeding. De machine kan ook worden uitgevoerd met een kragenopzetter; de Squarefill 500+.

De machinebouwers van Hans van der Poel BV. voelen zich vereerd dat zij dit jaar de vijfhonderdste emmervuller, een Squarefill 500+, mochten plaatsen bij toonaangevende chrysantenkweker Arcadia, gevestigd in De Kwakel, De Lier en Kwintsheul. 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>