Afbeelding
Foto: hofgalerie

Twee aanstormende talenten met passie voor bloemen

Algemeen

Fotografe Kaat Stieber en Martine de Ruiter tonen hun meest recente werk vanaf 22 februari tot 28 maart tijdens de expositie 'A Touch of Spring' bij De Hofgalerie in Den Haag.

Kaat Stieber
Elke foto die Kaat Stieber maakt, is een verbeelding van verhalen in haar hoofd waar verleden, heden en surrealisme samenkomen. Hierin proef je haar Nederlandse identiteit, haar voorliefde voor de oude Hollandse meesters en haar jarenlange ervaring in de theaterwereld. Kaat Stieber bouwt een foto haast schilderachtig op, waarbij ze zelf handmatig kostuums, decors en achtergronden maakt. 

Martine de Ruiter
Martine de Ruiter maakt gebruik van een zelfontwikkelde schildertechniek met paletstukken. De naam 'paletstukken' heeft zij zelf bedacht voor deze uniek samengestelde, gemengde en gedroogde kleurcombinaties die ze afsteekt van haar palet. Deze techniek geeft haar werk reliëf, scherp contrast en een unieke stijl. "Ik ben heel kleurcombinatie-gevoelig en vind het heerlijk om op zoek te gaan naar de mooiste combinaties van vormen en kleuren. Dat kunnen felle en complementaire kleuren zijn, maar ook werken met rustige kleuren. Binnen mijn eigen techniek ben ik nog steeds aan het ontdekken en experimenteren en word ik zelf nog steeds verrast. Bovendien geeft het gebruik van deze verfresten mijn werk ook een duurzaam 'tintje'. Heel fijn en verfrissend om zo aan het werk te zijn."

De Hofgalerie
De Hofgalerie wederom geslaagd in haar opzet podium te zijn voor beloftes in de kunstwereld. Beide kunstenaars zijn zaterdag 22 februari tussen 14:00 en 16:00 uur aanwezig om tekst en uitleg te geven over hun werk. De expositie is tot 28 maart gratis te bezichtigen in De Annastraat 3, Den Haag. 
 

Fotobijschriften:
-Foto boven: Martine de Ruiter
-Foto beneden: Kaat Stieber

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant