Afbeelding
Foto: bee-0

Biologisch gecertificeerde bollen op pot

Algemeen

Bee-O start met de verkoop van bol op pot en hoopt hiermee een fundament te leggen voor meer vraag naar biologische producten in de sierteelt.

Vanaf deze week zal een assortiment van biologisch gecertificeerde bollen op pot beschikbaar zijn voor de handel. Bee-O heeft een grote partij vastgelegd bij Eric Nederstigt, die al jaren tracht zijn biologische hyacinten, narcissen en blauwe druifjes te vermarkten. En dat bleek de afgelopen jaren steeds weer zeer lastig, omdat Nederstigt zelf niet de logistiek kon verzorgen. "Nu Bee-O een locatie heeft binnen de veiling kunnen de biologische producten mee in de dagstromen. Een vereiste voor meer directe handel en webshop verkopen. Ik hoop dat het met Bee-O wel lukt een grotere afzet voor elkaar te krijgen", aldus Eric Nederstigt.

Fijnmazige logistiek
Brent Kaandorp van Bee-O: "Wij hebben ingezet op de fijnmazige logistiek. En dat goed te regelen. Er zijn best wat bloemisten in Europa die een paar bakjes bio producten wekelijks willen kopen. Met Bee-O proberen we die via de groothandel te bedienen. Met een locatie in de bloemenveiling in Aalsmeer moet dat mogelijk zijn."
Bee-O is inmiddels gekoppeld met een aantal groothandels en exporteurs die direct de bloemisten bedienen. Kaandorp: "Wij sturen een flink aantal nieuwsbrieven naar bloemisten, en roepen hen op om bij hun leverancier naar biologische producten te gaan vragen. En wij hopen natuurlijk ook op een wat actievere houding van de handel. Er komt zo een flinke partij los van de biologische bollen op pot, en wij hopen dat er een aantal exporteurs zijn die ons gaan helpen deze te vermarkten. Dat hebben we wel nodig."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant