Afbeelding
Foto: WHC

Unieke kennismakingscursus met de tuinbouwsector

Algemeen

World Horti Center organiseert dit jaar elke maand IntoTuinbouw: een unieke kennismakingscursus voor de glastuinbouw.

Steeds meer medewerkers van tuinbouwbedrijven komen van buiten de tuinbouw. Dat is natuurlijk goed nieuws, want door de schaalvergroting van de sector is het belangrijk om talent en ervaring aan te trekken. Maar hoe leg je deze mensen uit hoe de tuinbouw werkt? IntoTuinbouw is daarop het antwoord: een unieke kennismakingscursus voor de glastuinbouw.

Tijdens de cursus komen vooraanstaande bedrijven en instanties uitleg geven over hoe de keten werkt. Van veredelaar tot opkweek, van teler tot toeleverancier, de hele sector komt voorbij. Zo ontdekken de nieuwe medewerkers binnen welke context hun werkgever en hun functie opereren. In de middag gaan de cursisten op excursie bij diverse tuinbouwbedrijven, zodat ze de sector, de cultuur en de sfeer in de praktijk leren kennen. 

HR-afdelingen van bedrijven in onze sector zoeken naar een manier om het unieke en complexe speelveld over te brengen op nieuwe medewerkers, zodat ze begrijpen welke schakel zij vormen in het geheel. IntoTuinbouw voorziet in deze behoefte op een ontspannen en ongedwongen manier. Na afloop van de week ontvangen de deelnemers dan ook een "ledenpasje" van de tuinbouwsector.

IntoTuinbouw is onderdeel van World Horti Academy, een kennisplatform voor professionals binnen de glastuinbouwsector.

Meer informatie en aanmelden kan via: https://www.worldhorticenter.nl/nl/study/world-horti-academy/intotuinbouw
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant