Logo bloemenkrant.nl
Foto: panamseeds

Impatiens Beacon, dé ster van de rode loper

Op 26 januari stond de rode loper van de 62e jaarlijkse GRAMMY Awards bol van de glitter & glamour.

Tu Bloom, de officiële botanische bloemenkunstenaar van de GRAMMY's, maakte met Impatiens Beacon® grote indruk én inspireerde de hobbytuinder om dergelijke creaties ook thuis te maken.

22 plantpilaren
22 'plantpilaren' van Beacon White en Bright Red sierden de hele route. Vanaf de ingang waar de sterren verschenen, de prachtige rode loper, tot aan de plek waar alle fotografen en journalisten stonden te wachten. Het geschatte aantal mensen dat de Impatiens Beacon kunstwerken heeft gezien, is meer dan 13.1 miljoen. Plus alle mensen die de show online hebben gezien via websites zoals Grammy.com, Variety, Entertainment magazine en andere online media.

"Alles viel echt op zijn plek. Het design kwam echt goed uit de verf met de prachtige planten van PanAmerican Seed," gaf Tu Bloom aan op de Facebook pagina van PanAmerican Seed vlak voor het begin van de show. "Mijn doel was vanaf het begin af aan om een elegant ontwerp te creëren, wat nagebootst kan worden door de hobbytuinder ongeacht hun ervaring".

"Het was geweldig om de GRAMMY's show te zien", zegt Claire Josephson, Marketing Manager bij PanAmerican Seed. "We willen Tu Bloom bedanken voor zijn visie en het gebruik van onze planten voor het creëren van iets heel speciaals. We waarderen het ook enorm dat het team zoveel tijd en moeite in het project heeft gestoken, om alles en iedereen samen te brengen voor dit spectaculaire muziekevenement."

"Dit project was een unieke kans voor ons ons," geeft teler Andrew Kawahara van Kawahara Nurseries in Morgan Hill, Californië aan. "Het was een grote opdracht voor ons om aan te pakken, maar we zijn dankbaar om deel uit te hebben kunnen maken van dit prachtige project voor Tu Bloom en de 2020 GRAMMY's. Wat is beter dan het introduceren van de Impatiens Beacon op de rode loper?"

Impatiens Beacon wordt dit jaar officieel geïntroduceerd door PanAmerican Seed. De belangrijkste boodschap is dat de nieuwe Beacon een hoge resistentie bezit tegen de bekende en wijdverspreide populaties van Plasmopara obducens, de veroorzaker van valse meeldauw bij Impatiens. Uitgebreide bloeiproeven hebben aangetoond dat Impatiens Beacon een hoge genetische resistentie heeft tegen Impatiens valse meeldauw zonder dat er chemische bestrijding van de ziekte nodig is.
Beacon kan worden geteeld zoals dat bij Impatiens normaal was, zonder inzet van fungiciden en zonder speciale teeltmaatregelen. De plantopbouw, bloeitijd, grootte van de bloem en teeltduur zijn vergelijkbaar met die van de Impatiens-serie's Super Elfin® en DeZire™.

Meer info Beaconimpatiens.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden