Afbeelding
Foto: groene sector vakbeurs

Groene Sector Vakbeurs bezocht door duizenden groenprofessionals

Algemeen

De 21ste editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 14, 15 en 16 januari 2020 bezocht door ruim 18.000 groenprofessionals.

In totaal presenteerden zich 326 exposanten op de vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg, nooit eerder was dit aantal zo hoog. Vanwege de enorme belangstelling voor de beurs werden niet alleen alle zeven beurshallen ingezet, maar ook omliggende zalen om zo het aanbod voor de groenprofessionals nog completer en uitgebreider te maken. "We kijken zeer enthousiast terug op deze allergrootste editie ooit van De Groene Sector Vakbeurs", zegt Mariëlle Schonewille, Head of Horticulture namens organisator Easyfairs.

Tijdens de openingsdag van De Groene Sector Vakbeurs werden de Innovatie Awards uitgereikt. In de categorie Tuin & Park won Husqvarna met hun EPOS Robotmaaier en in de categorie Groene Inrichting won Sempergreen met hun biodiversiteitpakket. Ook was er de uitreiking van de Duurzaamste Hovenier van Nederland 2019. In de categorie bedrijven groter dan tien medewerkers won Herman Vaessen en in de categorie tot tien medewerkers ging S-kwadraat met de prijs aan de haal.

NOS-weerman
De beursvloer met meer dan 300 exposanten viel erg in de smaak onder de duizenden groenprofessionals. Een grote blikvanger was opnieuw Het Groene Inspiratiepark. Ook de demonstraties van het Axetreme Team konden weer rekenen op veel belangstelling. Daarnaast was er een kennistheater waar groenprofessionals gedurende de beurs konden aanschuiven voor diverse sessies. Zo waren de lezingen van NOS-weerman Peter Kuipers Munneke (foto onder) over de kansen voor groen door aan te passen aan extreem weer razend populair.

Vmbo-ochtend
Verder was er voor het tweede jaar op rij een speciale Vmbo-ochtend. Meer dan 180 scholieren maakten kennis met de groene sector door middel van uitleg van exposanten en het volgen van verschillende workshops. Schonewille: "Deze ochtend is een prachtig voorbeeld om scholieren enthousiast te maken voor het werken in de groene sector. Zo maken we aan de ene kant scholieren enthousiast en bieden we anderzijds exposanten de mogelijkheid om al kennis te maken met 'de medewerkers van de toekomst'. We willen dit in 2021 weer herhalen."


De eerstvolgende editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 12, 13 en 14 januari 2021 in Evenementenhal Hardenberg. 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant