Afbeelding
Foto: walter landesbergen

Tulpendag is Holland op zijn allerbest

Algemeen

Tulp n De Nederlandse tulpenkwekers en broeiers hebben er weer een heerlijke happening van gemaakt op de Dam in Amsterdam, afgelopen zaterdag. Voor de negende keer werd het officiële startschot gegeven van het tulpenseizoen, dat ongeveer 100 dagen duurt.

Walter Landesbergen

Ruim 15.000 bezoekers namen deel aan dit vroege lentefeest. En zij werden getrakteerd op een manier die niet Hollandser kon zijn.
In de kleurrijke pluktuin voor het monumentale voormalige stadhuis van Amsterdam speelde een orkest dat de mensen aan het dansen bracht. Vrijwilligers in oranje hesjes gingen graag op de foto met het publiek; er waren tulpenprinsjes, rook en vuurwerk en 200.000 tulpen. En dat alles onder een blauwgrijs verkleurende hemel met afwisselend zon, regen en hagel.
Tot laat in de middag werd er geplukt. Overal in het centrum zag je voetgangers met tasjes tulpen. Tot in de volgepakte treinen toe.

In korte tijd is Nationale Tulpendag een kroonjuweel van Holland promotie geworden. Voorzitter Smit is terecht trots. Wie zaterdag op de Dam was, weet precies waar Nederland voor staat. En dat alles gesymboliseerd door de tulp.

Keukenhof, dat andere Hollandse kroonjuweel, kan nu niet snel genoeg open gaan.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant