Afbeelding
Foto: biercomite

Biercomité Rijnsburg schenkt Ronald McDonald Huis € 19.300

Algemeen

'Het Biercomié Rijnsburg´ kon in december weer een prachtige cheque van maar liefst € 19.300,- overhandigen aan het Ronald McDonald Huis Leiden.

2019 was een bijzonder jaar voor Het Biercomité, omdat vanwege de harde wind de Bloemencorso moest worden afgelast. Iets wat nog nooit eerder was voorgekomen. Alles was al geregeld voor een mooi feestje, maar dat moest allemaal worden afgezegd. Gelukkig was de Hollandse feestavond op zaterdag 12 oktober jl. bij Bar-Bistro de Roos een groot succes en kon het Biercomité, bestaande uit de Rijnsburgse ondernemers Hans Leeuwenburg, Cor en Nicolien Kralt, Johan van Tilburg en Roel de Mooij toch een prachtige cheque overhandigen aan de manager van het Huis.

Bloemcorso
Het Biercomité Rijnsburg staat al ruim 20 jaar tijdens de corso op hun vaste stek bij de fontein op de kop van de Oestgeesterweg in Rijnsburg. Johan van Tilburg: "Helaas waren de weergoden ons deze keer niet goed gezind. Echt ontzettend jammer voor iedereen die bij de bloemencorso is betrokken. We kunnen heel wat hebben, maar dit was geen doen. Volgend jaar zijn we weer van de partij op ons vaste stekkie.
Sinds 2010 organiseren we ieder jaar ook nog eens een feestavond, waarvan ook de volledige opbrengst naar het Huis gaat. We zijn er enorm trots op dat we inmiddels vier kamers in het Ronald McDonald Huis structureel sponsoren. Fijn om op deze manier te kunnen bijdragen aan een 'thuis ver van huis' voor ouders van zeer ernstig zieke kinderen."

Ronald McDonald Huis dankt Rijnsburg
Het bestuur en het management van het Ronald McDonald Huis wil ´Het Biercomité´, de sponsors én alle Rijnsburgers die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt heel hartelijk danken voor deze fantastische opbrengst. Het Ronald McDonald Huis biedt ouders en broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen een ´thuis ver van huis´. De Stichting krijgt geen overheidssubsidies en is voor de exploitatie volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven, scholen, clubs en verenigingen.

Fotobijschrift
vlnr: manager Nancy Haanappel, Cor en Nicolien Kralt, Johan van Tilburg en Roel de Mooij.


 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant