Afbeelding
Foto: BBH

Topbloemen.nl grootste aandeel qua zoekvolume

Algemeen

Marktdata.nl heeft het zoekverkeer naar bloemenverzendorganisaties in Google onderzocht.

Consumenten die op internet zoeken naar bloemen, doen dat het meest bij Topbloemen.nl. Dat meldt Marktdata.nl na een analyse van het zoekverkeer in de afgelopen vier jaar. In de eerste tien maanden van dit jaar bezocht 40 procent van de zoekende consumenten de site van Topbloemen.nl (in 2016: 30 procent). Hiermee is Topbloemen.nl de meest gevonden marktpartij is.

Online zoekgedrag
In de afgelopen vier jaar is er gemiddeld per maand meer dan 36.000 keer online via Google gezocht met de zoekterm 'bloemen bezorgen'. In het lopende jaar nam het zoekvolume van deze zoekterm met 30 procent toe ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Opvallend is dat de zoektermen 'online bloemen bestellen' en 'bloemen laten bezorgen' een daling in het zoekvolume kennen.
Dat in de maanden februari en mei de zoekopdrachten ruim boven het gemiddelde liggen, komt door Valentijnsdag en Moederdag. Marktdata signaleert verder dat het zoeken naar bloemen op internet jaar op jaar toeneemt.

Bloemenverzendorganisaties
Uit het meest recente Marketingrapport Bloemisterijen 2016 blijkt dat 84 procent van de lokale bloemisten is aangesloten bij één of meer bloemenverzendorganisaties (in 2008: 60 procent; in 2011: 78 procent). De lokale bloemisten zorgen ervoor dat de bloemenverzendorganisaties de boeketten landelijk vers kunnen bezorgen. De bloemisten zijn voornamelijk aangesloten bij Fleurop, Euroflorist en Topbloemen.nl.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant