Afbeelding
Foto: codema

Codema strategische partner van de Urban Greenhouse Challenge

Algemeen

Codema is trots om strategisch partner van de Urban Greenhouse Challenge te zijn.

Een uitdaging waar bijna 500 gemotiveerde studenten, van 79 verschillende universiteit en 28 landen aan meedoen. Deze uitdaging geeft Codema de mogelijkheid om te werken met jonge, getalenteerde en innovatieve mensen. En daarbij haar kennis met de toekomstige generatie in de glastuinbouw te delen.

WUR
De explosieve stijging van stedelijke groei biedt kansen en uitdagingen voor onze omgeving en onze voedselketen. Veel steden zoeken manieren om zichzelf duurzaam te voeden en om een leefbare en gezonde omgeving voor stedelingen te creëren. Om deze ontwikkelingen te ondersteunen en de potentie van stadslandbouw te verkennen, start Wageningen University & Research (WUR) de Urban Greenhouse Challenge. In deze internationale competitie daagt WUR studenten van universiteiten over de hele wereld uit om, samen met partnerbedrijven zoals Codema, een iconische en circulaire stedelijke kas voor een metropool in China te ontwerpen. Deze stedelijke kas moet veilig en gezond voedsel produceren voor de lokale buurt en commerciële markten en daarbij een gezonde levensstijl en interactie met stadsbewoners stimuleren.

Codema wil het wereldvoedselprobleem mee helpen oplossen. Samenwerken met de volgende generatie is essentieel voor Codema, meent het bedrijf.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant