Afbeelding
Foto: KEESMUIZELAAR

Drie maal Cyclamen Super Serie bij winnaars Benchmark Cyclamen

Algemeen

Jaarlijks organiseert Glastuinbouw Nederland met veredelaars van Cyclamen de 'Benchmark Cyclamen'. De benchmark is een houdbaarheidscompetitie en wordt uitgevoerd door Royal FloraHolland.

Kwekers kunnen planten inzenden voor 3 categorieën: mini-, midi- en grootbloemig. Per inzending wordt een partij van 6 planten aangeleverd bestaande uit minimaal 4 kleuren en het rijpheidsstadium waarmee het normaliter naar de klanten gaat. Bij de inzending wordt vermeld welke veredelaar en welke serie het betreft. Dit wordt echter niet bij de houdbaarheidstest vermeldt zodat de jury niet beïnvloed wordt.

 De winnaars van Benchmark Cyclamen 2019 zijn:
 1. KQ Plants met Super Serie Mini Winter
 2. M.C.M Enthoven met Super Serie Macro
 3. Kwekerij de Rijke met Super Serie XL

Alle inzendingen ondergaan een transportsimulatie van 5 dagen waarbij ze bij 15ºC in het donker gezet worden bij een Relatieve Luchtvochtigheid van 75%. Aansluitend volgt een verkoopsimulatie van 4 dagen en worden de Cyclamen 3 weken lang beoordeeld in de consumentenfase.

De bovengenoemde kwekers en Cyclamen zijn uitgeroepen tot winnaar omdat deze Cyclamen er na de proefperiode nog het beste uitzagen. In de Mini's werd Carino van Kwekerij Apartus tweede. Jan van der Knaap werd in de catagorie: 'Grootbloemigen' derde met Super Serie Mammoth.  

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant